Sugárvédelmi Mikulás 2019

Az ELFT Sugárvédelmi Szakcsoportjának évzáró rendezvénye

A Sugárvédelmi Szakcsoport 2019. december 5-én tartotta évzáró összejövetelét. Az OAH biztosított helyszínt a rendezvénynek, amelyen több mint negyvenen vettek részt.

Elsőként a szakcsoport titkára Antus Andrea adott számot a 2019-es év eseményeiről és ismertette a következő évben elvégzendő feladatokat, megvalósítandó terveket. Az előadás összefoglalóját a következő Hírsugárban közöljük.

A második előadásban a Sugárvédelmi Szakcsoport volt titkárára, elnökére, szakmai tudása és munkája elismeréseként számos sugárvédelmi díjjal jutalmazott tagjára, Koblinger Lászlóra emlékeztek a pályatársak, kollégák, Deme Sándor és Rónaky József.

Az ENSZ közgyűlésének és az UNESCO-nak a döntése alapján 2019-es év a periódusos rendszer nemzetközi éve. A 150 éve publikált első komoly periódusos rendszer és az alkotója Mengyelejev előtt tisztelegve a harmadik előadás a periódusos rendszer kialakulásáról, a mágikus számokról, a kutatások jelenlegi irányairól szólt. Dr. Elekes Zoltán a debreceni ATOMKI tudományos tanácsadója „Nemes atommagok” címmel ismertette a témát.

Az előadások után kötetlen beszélgetésre és az ELFT Titkárság által biztosított kiváló szendvicsek és egyéb finomságok fogyasztására volt lehetőség.

 

Vissza a hírekhez