XLVII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam meghirdetése

Szeged, 2022. szeptember 13-15. - Első körlevél

Az ELFT Sugárvédelmi Szakosztálya ebben az évben szeptember 13–15. között rendezi meg a XLVII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamot Szegeden, a Hunguest Hotel Forrás (https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/szeged/hunguest_hotel_forras) szállodában. A tanfolyam szeptember 13-án ebéddel kezdődik és 15-én ebéddel ér véget. 


A Szakosztály vezetése felkéri a tagjait és minden további hazai sugárvédelmi szakembert, hogy az elmúlt időszakban végzett munkájának eredményeit szóbeli előadás formájában ismertesse a tanfolyamon.

A szerzők idén is pályázhatnak a SOMOS Alapítvány által alapított Sugárvédelmi Nívódíjra. A pályázati feltételekről a Pályázati felhívásban olvashatnak.

A tanfolyam idején kerül átadásra a Szakosztály elődje, a Sugárvédelmi Szakcsoport által alapított Sugárvédelmi Emlékérem. Kérjük minden tagunkat, hogy tegyék meg javaslataikat a Sugárvédelmi Emlékérem odaítélésére. Az eddig jutalmazottak névsora itt a honlapunkon megtalálható (Rólunk/A Szakosztályról/ Sugárvédelmi Emlékéremmel kitüntettjeink).

A tanfolyamra a Jelentkezési lapot és az Emlékérem odaítélésére tett javaslatokat az ELFT címére kérjük beküldeni (levelezési cím: Eötvös Loránd Fizikai Társulat, 1092 Budapest, Ráday utca 18. fsz. 3. e-mail: elft@elft.hu) 2022. július 15-ig.

A jelentkezés lemondási határideje: 2022. július 30. Ez után történő lemondás esetén bizonyos összeget ki kell fizetni.


Kérjük, hogy a jelentkezési lapon a számlázási adatokat (vevő név és cím, adószám) körültekintően töltsék ki, mert 2020.07.01-től a NAV-nál szigorodtak a számlázási szabályok, és hibás vevő adatok megadása esetén nem stornózhatunk. Erre csak az összeg változása vagy a teljesítés meghiúsulása esetén lesz lehetőség. Az adószám megadása kötelező!


Az előadások kivonatait elektronikus formában az svszakcsop@gmail.com címre kérjük beküldeni. Beküldési határidő: 2022. július 15.

A Nívódíj pályázóktól is kérünk előadás kivonatot 2022. július 15-ig, mert a programot csak így tudjuk időben összeállítani. A Nívódíj pályázatok kivonataira kérjük ráírni, hogy „Sugárvédelmi Nívódíj 2022 pályázat”. A Nívódíj pályázatok teljes anyagát a mate.solymosi@somos.hu címre kérjük megküldeni. Beküldési határidő: 2022. július 15.

Az előadások kivonatai magyar és angol nyelven készüljenek, a következő formátumban:

Oldal mérete (külön-külön oldalon a magyar és az angol): A5.
Az egy oldalnyi terjedelmet kérjük betartani, mert a program füzet így szerkeszthető egységesen.
Az egy oldal terjedelmet meghaladó részt nem tudjuk megjelentetni.
Margók: minden oldalon (fent, lent, jobb- és baloldalon) 2,0 cm.
Sorköz: Szimpla.
Az előadás címe: Times New Roman 12pts, nagybetűs, félkövér, középre rendezve.
Az előadók neve: Times New Roman 12pts, félkövér, középre rendezve. Az egységes forma miatt és a szekció elnökök munkájának megkönnyítése érdekében kérjük a szerzők keresztnevének teljes kiírását!
A munkahely megnevezése: Times New Roman 12pts, dőlt, középre rendezve.
A szöveg: Times New Roman 11pts, normál, bekezdések 0,5 cm behúzással.

A tanfolyam Jelentkezési lapját, az Ártájékoztatót, Sugárvédelmi Nívódíj Pályázati felhívást és a Sugárvédelmi Emlékérem jelölőlapot a 2022. május 23-án 2022/13. számon a tagságnak kiküldött körlevél tartalmazza.

Budapest, 2022. május 23.

Baráti üdvözlettel:
Antus Andrea
a szervezőbizottság nevében

Vissza a hírekhez